Alles wat je moet weten over Oven Roosters. Van schoonmaken tot aan vervangen.

Bas van der Zande 26 September, 2022

Zonder Oven rooster geen Oven

Je kent hem wel. Het metalen Rooster in je Oven. Je gebruikt het om broodjes, je lasagna schaal of pizza's op te leggen. Een multifunctioneel item wat onmisbaar is voor het gebruik van je Oven.
Het Oven Rooster heeft ook soortgelijke onderdelen:

  • De Oven Bakplaat
  • Help mijn Rooster is vies!

    Het Oven Rooster schoonmaken zonder hard werk
    De makkelijkste manier om je Rooster schoon te maken is door deze voor ongeveer 5 á 6 uur in een bak met warmwater en afwasmiddel te laten weken. Als je het rooste uit de bak haalt en afspoelt met water heb je grote kans dat je deze niet meer herkent.

    Het schrob werk
    Het kan zijn dat het roost na bovenstaande stap nog niet helemaal schoon is. Het is nu verleidelijk om een schuursponsje te pakken en keihard te gaan boenen. Pas echter op! Schuursponsjes creëren hele kleine krasjes op het Metalen Oven Rooster, hier door wordt het rooster steeds moeilijke schoon na elke keer dat je het schuursponsje hebt gebruikt. Probeer daarom eerst of een krachtige ontvetter beter werkt.

    Een nieuw Oven Rooster kopen?

    Het kan zijn dat je Oven Rooster toe is aan vernieuwing, of dat je het orginele Rooster simeplweg kwijt bent. In dat geval bieden wij een groot assortiment orginele en alternatieve Oven Roosters aan voor jouw Oven.

    Bekijk alle Oven Roosters