Alles over je Keukenmachine en onderdelen

Bas van der Zande 05 Oktober, 2022

Keukenmachine is de overkoepelende term van zowel Keukenmixers als Foodprocessors. Een Keukenmachine bestaat uit een Motorblok, Mengkom en verschillende Hulpstukken. Vaak bestaan deze uit slijplaten of messen. Maar denk ook aan mixerstaven en een hakmolen Bij Onderdelenplanet kun je voor al je keukenmachine-onderdelen en -accessoires terecht. Wij leveren veel merken waaronder Delonghi, AEG, Kenwood, Magimix, Moulinex.

Keukemachine of foodprocessor?

Afhankelijk van de bereiding kun je kiezen uit verschillende keukenmachines. Een keukenmachine gebruik je voor klop-, kneed- en mixwerk. Het zijn grote staande mixers; voorzien van spatels, Kloppers en deeghaken om deeg te kneden, beslag te mixen of slagroom te kloppen. Keukenmixers kunnen met gemak stug deeg aan of veel ingrediënten tegelijkertijd mengen. Keukenmixers kun je vaak met allerlei extra accessoires, zoals snij-en rasp schijven, een blender of een citruspers, omtoveren tot echte alleskunners.

Een foodprocessor komt vaak van pas tijdens het koken. Foodprocessors zijn ideaal om te raspen, te hakken en te snijden. Kies een snijschijf, stop een stuk groente in de vultrechter en in een korte tijd heb je dun gesneden- of julienne gesneden groenten. Met een foodprocessor kun je ook prima deeg maken, maar het resultaat zal wellicht minder zijn dan met een keukenmixer, omdat de machine van onder draait en het vermogen meestal wat lager is. Verder worden foodprocessors, naast verschillende snij- en raspschijven, vaak geleverd met andere accessoires, zoals een blender of een hakmolen. Dit maakt de foodprocessor zeer divers! Daarnaast wordt ander keukenapparatuur zoals blenders en staafmixers vaak ook als keukenmachine gezien.

Onderdelen vervangen?

De meeste keukenmachines hebben accessoires, om versleten onderdelen te vervangen of om extra functionaliteiten aan de bestaande machine toe te voegen. Onderdelen zijn vaak per stuk te bestellen om de machine weer prettig en naar behoren te laten werken. Dit kan je natuurlijk erg gemakkelijk zelf doen, waardoor je niet een nieuwe keukenmachine hoeft aan te schaffen.

Het Mes van de Keukenmachine is een belangrijk onderdeel, dit onderdeel wordt veel gebruikt waardoor het kan zijn dat het bot wordt of simpelweg afbreekt. Geen zorgen, bij ons bestel je gemakkelijk een nieuw Keukenmachine Mes. Om fruit en groentes goed te kunnen aandrukken en persen heb je een Naduwstop nodig. Veel van deze Naduwstoppen zijn gemaakt van plastic, waardoor de kans op bereken redelijk groot is. gelukkig hebben we bij Onderdelenplanet een divers aanbod aan Naduwstoppen. Draait jouw Keukenmachine schokkerig en maakt het een ratelend geluid? Dat is er waarschijnlijk iets mis met de Keukenmachine aandrijving, het kan zijn dat de schijf afgesleten is en daarom niet meer zo lekker loopt. Deze is gemakkelijk te vervangen. Ben je de Keukenmachine Garde kwijt? Koop dan een nieuwe garde op Onderdelenplanet! Ook gebroken Mengkommen zijn natuurlijk te vervangen.