Alles wat je moet weten over Blender gebruik

Bas van der Zande 04 Oktober, 2022

Kappote Blender? Nee hoor, vervang gemakkelijk Blender onderdelen en je apparaat gaat weer jaren mee!

Hoe gebruik je een Blender?

Een Blender is een supermakkelijk apparaat in gebruik, je kan er van alles mee mixen, pureren en fijn malen. De werking is vergelijkbaar met die van een Staafmixer. Ook kan een keukenmachine voorzien zijn van een ingebouwde Blender. Het apparaat bestaat uit een Motorblok dat Scherpe Messen in een kan aandrijft. Een deksel voorkomt dat de inhoud de kan verlaat terwijl de Scherpe Messen aan het draaien zijn. Doorgaans kunnen voor de motor verschillende snelheden worden ingesteld.

Maar hoe gebruik je een Blender? Zachte ingrediënten zijn natuurlijk het makkelijkst te pureren. Kook harde groenten eerst en pureer ze samen met wat kookvocht. Hier voorkom je overbelasting van het motorblok mee. Dat is meestal nodig bij hardere groenten of fruit en poedervormig voedsel. Gebruik ook geen zware ingrediënten zoals brooddeeg of aardappelpuree. Laat kokende vloeistoffen wat afkoelen voordat je ze in de kan doet en vul hem niet helemaal tot de rand. De kan van de Blender kan flink heet worden. Draai de kan goed op de basis en de deksel goed op de Blender. Overschrijd het maximumniveau niet. Na gebruik kunnen veel onderdelen gemakkelijk in de Vaatwasser.

Welke Blender past het beste bij jou?

Het is afhankelijk van wat je wilt maken, welke Blender bij je past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Blender met een glazen of kunststof kan. Een glazen kan is vaak hittebestendig en kun je gebruiken om warme ingrediënten te mengen tot een soep of saus, Philips heeft meerdere glazen Blender kannen. Een kunststof kan heeft als voordeel dat hij minder zwaar aanvoelt tijdens het uitschenken, kies er bijvoorbeeld een van Bosch of Siemens. Als je graag smoothies maakt op basis van bevroren fruit of met ijsblokjes kun je het beste kiezen voor een Blender met ijscrushfunctie. Ben je veel onderweg en neem je graag zelfgemaakte dranken mee? Er bestaan speciale SmoothieBlenders, denk aan de (Bullet)Blender to go. Hierbij zit een beker, waarin je de smoothies mee kunt nemen.